Mathilda anmäld till SEAPILOT2STAR Swe 2014

Hängde på låset när anmälan öppnades för Watski 2 Star Baltic 2014 (bytte namn till SP2Star senare). Jag kommer att segla tillsammans med min gamla vapendragare Jan Fogelberg. Ingen av oss har seglat SP2Star tidigare men hoppas ändå på att vår erfarenhet av havskappsegling ska ge resultat. Jag har seglat senaste åren med Leif Englund och hans Dehler 34 ”Dehlta”, bla så körde vi ORCi VM i Finland 2012 och ORCi EM i Sandhamn 2013. Förrutom det så har det jag säkert seglat 15 Gotland Runt genom åren (tappat räkningen 🙂 ) och Lidingö Runt,  Byxelkroken,  Höstkroken mm och så den viktigaste seglingen på året ”Axel Janssons minne”. Janne har inte kappseglat så mycket de senaste åren men är en av de bästa seglarna jag känner och han har fina meriter från sin aktiva karriär tex totalvinst i Kieler Woche! Det ska bli riktigt rolig att ha honom på båten!

Om båten: En Bavaria 38 Match inköpt av familjen hösten 2013. Efter att ha tittat runt på olika båtar så föll vi pladask för Mathilda som jag tycker kombinerar enastående boendekomfort med bra race prestanda. Kvalitets mässigt så är Match serien helt i klass med Dehler, Salona osv. En trekabinersbåt med all komfort man önskar och fullutrustad för kappsegling. Det enda som är ett minus är seglen som är relativt slitna men det fanns med i prisbilden. Vi sticker 2.15 djup och har alu riggen. Kommer att ta ut ett SRS brev i vår gissar att båten mäter någonstans mellan 1.30-1.31.

Förberedelser under vintern är att datera upp instrumentering och fixa all hårdvara som livflotte, nödraketer mm mm mm. Har båten i varmhall i vinter så det blir mycket ”torrsegling”.

Länk till den officiella hemsidan för SEAPILOT2STAR Swe 2014

Seglarhälsningar

/uffe

Lämna ett Svar